Просто_, 07.05.2024 17:40
Для чого потрібне по-батькові в документах?Питання, власне, виникло несподівано. Дитина має свідоцтво про народження, видане у Франції, мама (я) там записана по дівочому прізвищу, батько - звичайним чином (ім'я, прізвище). Дитина - теж ім'я, прізвище. Ну не пишуть вони по-батькові.В консульстві отримали довідку про реєстрацію дитини громадянином України. Там вказано ім'я, по-батькові, прізвище (Це все було давно, 14 років тому). Питань не виникало.Жили спокійно з тим свідоцтвом, закордонний паспорт отримували дитині. Недавно прийшли подавати документи на український паспорт - і тут нам повідомляють, что так як у свідоцтві про народження дитина записана без по-батькові (хоча батько вказаний), то і по паспорту дитина буде без по-батькові. Довідка про реєстрацію громадянином України, мовляв, на це не впливає, її неправильно видали, повинні були без по-батькові, щоб усе було однаково. І щоб в документах писалось по-батькові, треба йти до ЗАГСу і там дізнаватися, як переробити свідоцтво про народження, щоб дитині вказали по-батькові, і потім уже паспорт переробляти. Але ж це буде вже не оригінальне свідоцтво, дитині ж уже 14 років?От я і думаю - треба це робити, чи ні? Іноземці без по-батькові живуть. А у нас десь треба? Чи бігати по цих установах, міняти, чи лишити як є? Тема поговорити і зрозуміти для себе плюси і мінуси.
Loading...