Тропка, 24.05.2018 15:37
Ткемалі з винограду. Це щось неймовірне...Щойно закрила дуже смачне(ий?) ткемалі. Я здогадувалася, що буде смачно, але щоб так! :) Знайшла рецепт в однієї жіночки-грузинки на ютубі - ось оригінал - Ось тут Я лише трішки змінила його, не стільки через те, що я така погана дівчинка, скільки через те, які в мене були продукти, але вийшло все одно неперевершено. Дуже всім раджу, у кого багато свого винограду і вже наробили вина, компотів та соків. :) Авторський рецепт: Ингредиенты:Виноград – 2 кг 500 грСлива – 0,5 кгЧеснок – 2 головкиЖгучий красный перец – 1 ст. л. Соль – 2 ч. л.Укроп – 20 грКинза – 20 грБлошиная мята – 10 грВода для варки зелени – 600 млЯк я робила:Виноград 2500 гСлива 700 гЧасник - 2 головкиГострий перец - один свіжий баранячий ріг :)Сіль 2 ч.л.Кріп свіжий- 30 гПалички (ніжки) зелені петрушки - 20 грамівМ"ята звичайна свіжа (пухнаста така) - 10 гКоріандр (зерна) мелений - 1 ч.л.Води взяла лише грамів 80-100В широкий сотейник виложила промитий виноград і сливи. Налила трішки води, накрила кришкою і довела до кипіння.Додала палички (ніжки) зелені петрушки та м"яту. І все те варила близько 40-50 хвилин, а після того протерла через сито. Додала натертий часник, нарізану гостру перчину, коріандр, кріп та сіль. Блендером трохи розбила його до більш-менш однорідної маси, але з малесенькими шматочками зелені та перцю, довела до кипіння, прикрутила вогонь і залишила прокипіти хвилин 20. Більше не було потреби уварювати, тому що у мене було мало води порівняно з авторським рецептом. На гущину воно схоже на кефір, насправді, як справжній ткемалі. :) Закрила кришками в стерильні баночки, перевернула. Вийшло 1,5 л.Залишилося дещо на пробу :). Навмисно не все закрила... І тепер ледь стримуюся, щоб не з"їсти його ложкою. Воно, хоч і гостре та ще й гаряче, але таке смачне. Не можу передати словами, як то смачно. :)
Loading...