Тропка, 15.05.2016 23:41
Солодка паска - kosmos Дата: 27.03.2007 19:26 Пишу (солодка паска)1 кг борошна200гр масла10 жовтків250-300 гр цукру ( я кладу півкіло)100гр дріжджів2 скл теплого молокародзинки -я люблю багато -кладу 2 склянкиваніль, сільрозчинити молоко тепле з 3 ст.л. борошна+ дріжджі і 1 ст.л цукру--0коли підійде додати все інше-жовтки збиті з цукром ,масло НЕ РОЗТОПЛЮВАТИ, борошно обов"язково просіювати насипаючи в тісто - вимісити дуууже добре. щоб відставало від рук, -декілька секретів -масло перетираю з борошном, і як правило нагріваю, щоб масло було не розтоплене але хоча б тепле, родзинки додаю коли вже просто перемішую перед закладанням в формочки,і ще - в мене іноід не вистачає нервів місити тісто годжину -півторпи, я періодично мию руки, поливаю їх олією і знову починаю місити, так легше, можан кудись відійти.цукру реально кладу не 300 грамів ,а десь пів кілограмидріжджі беру львівські, але останнього разу чомусь вони мені не сподобались, борошно дійснокраще додавати просіюючи через сито, закладати в формочки на одну третину, поставити в тепле місце, нагріти сирий жовток -змазати тепленьким жовтком яйце -і в духовку -температуру не підкажу, але десь 150-180 градусів, -щоб перевірити готовність - паску кладу на долоню ,і стукаю по руці трошки нижче ліктя -якщо пасочка підстрибує -готовабілком мастити не люблю, але якщо хочете -то треба мастити ще гарячі паски, щоб пристало.
Loading...