Тропка, 15.05.2016 14:30
Грушеве варення з лимоном (Luga) 2 кг груш (почищених від шкірки і насіння)2 кг цукру2 лимони2 скл водиГруші порізати шматочкамиі викласти у посуд, у якому варитимете варення. Лимони порізати кружальцями, залити водою, довести до кипіння і проварити 4хв. Лимони вийняти і покласти до груш, а у лимонний відвар всипати цукор і довести, помішуючи, до кипіння. Гарячим лимонним сиропопм залити груші з лимоном і залишити настоятися протягом 2 годин. Після цього варення довести до кипіння і варити на повільному вогні близько 5хв, знімаючи піну. Проварене варення залишити охолодитися, а тоді знову проварити кілька хвилин. Повторити цю процедуру 2-3рази, допоки шматочки груш не стануть прозорими і не нагадуватимуть цукати. Готове гаряче варення розлити у чисті стерильні банки і закрити покришками.
Loading...