Тропка, 15.05.2016 14:07
Соте а-ля моя Бабуся:) Ocean на 10 банок по 0,5 л4,5 кг баклажанівтомати 2 кгцибуля 1 кгСолодкий перець - кілька штук (можна і без нього, бабуся не кладе, а ялюблю і нормально виходить)Біле коріння (петрушка, селера)зелень (петрушка, селера)спеції (чорний та духмяний перець горошком, лавровий лист)олія 800 г (насправді, скільки забере)текст написаний на "ти", бо копіюю з листа знайомій:))Обсмажити баклажани кружальцями (не до повної готовності, простотрошки обсмажити).Окремо спасерувати цибулю (теж кружальцями).Помідори (і якщо перець - його теж) нарізати кружальцями.У казан скласти шарами:обсмажені баклажанипомідори (і перець, якщо є)спасеровану цибулювсе це час від часу притрушувати зеленнютуди ж у цей казан кинути лавровий лист та інші спеціїПомідори мають пустити сік, в якому це все буде тушитися. Можнапідливати трошки олії.Посолити до смаку.Тим часом береш банки (півлітрові чи 700-грамові, можна літрові), миєші ставиш стерилізуватися (я кип"ячу горлом вниз в каструлі, на дностелю чисту ганчірку). Туди ж - кришки.Коли все це стушиться до готовності всіх овочів, розкладаєш по банках,в кожну банку ллєш по 1 чайній лжечці оцту, накриваєш кришками (але щене закручуєш) і стерилізуєш в каструлі ще хвилин 30 (кращеперестрахуватися).Потім закручуєш.
Loading...