Галюсик, 13.10.2017 10:33
Чайный кекс (Клази)http://read-and-eat.livejournal.com/3741.htmlна ніч замочити в ромі півкіла сухофруктів, у мене було300гр родзинок100гр цукатів100гр сушеної вишнітобто не у ромі замочити, а у суміші150мл холодного міцного чорного чаю (брала бергамот, іншого не маю) і100мл віскі/рому/конячки ітп250гр борошна і по1/2 ч.л. соди і лимонної кислотизмішати з сухофруктами разом з рідиною (чай, віскар) якщо рідина лишиласязбити2 яйця і3 жовтки з200гр цукру і1 ст.л. патокидодати мелені прянощі:2 ч.л. тертого сирого імбиру1 ч.л. корицідрібка мускатного горіхаможна трохи бадьяну і кардамонуакуратно змішати борошняно-цукатну суміш з яйцями(Таня пише, тісто має бути рідким, у мене, навіть з трьома лишніми жовтками воно таким не було)випікати у змащеній маслом прямокутній формі 180-160-150 град 1,5-2 години, до сухої шпичкивийняти і теплий кекс просочити 5 ложками рідкого медузамотати у фольгу, промаринувати з тиждень - три на балконі.
Loading...