Тропка, 14.05.2016 00:48
Їжа на щодень (за мотивами декількох тем + архів)Салати та закускиСалат з б/к капусти з перцем/морквою/селерою/ковбасою/горошком/кукурудзою/яблукомСалат з огірків/редиски, зеленої цибулі та яєцьМорква по корейськи, капуста "Пелюстка", солоні та мариновані овочіВінегретРадянська спадщина: Олів’є, Мімоза, Шуба, Крабові палки, ЄврейськийБуржуйська спадщина: Вальдорф, Капрезе, ЦезарБаклажанна та кабачкова ікраЗапечені на грилі/в духовці овочі просто або в маринадіГрінки/гарячі бутербродиРулети з лаваша + начинка з сиру/зелені/червоної риби/рибної консервиВарені яйця різних модифікацій + соус Омлети та яєчні прості та з начинкамиСупи та борщіБорщ з буряків – пісний або на м’ясному/курячому бульйоні, з грибами/квасолею/чорносливомБорщ з капусти свіжої та/або квашеноїБорщ зелений з щавлем та/або шпинатомРозсольникХарчоОкрошкаСолянкаСуп з грибів свіжих або сушенихСупи-пюре – з грибів/шпинату/кабачків/гарбуза/брокколіСуп на домашньому курячому бульйоні з лапшичкою та яйцемГороховий суп пісний або з копчениноюСуп з чечевиціСуп з фрикаделькамиХашМолочні супи з крупами/макаронами/галушкамиУха/рибний суп з вершками/суп з риб’ячої консервиОсновні стравиГолубці з рисом або пшоном, пісні з грибами та овочами або з м’ясом, з б/к або савойської капусти, виноградного листяЛіниві голубціФаршировані перці/томати/кабачки/гарбузОвочеве рагуЛобіоТушкована капуста – з грибами/чорносливом/томатомЧанахиЧахохбіліКвасоля/нут/чечевиця тушковані з овочами (чилі кон карне сюди ж)Кабачкові/гарбузяні/цибулеві оладкиДеруни – просто, з прісним сиром/квасолею/м’ясом, запечені в горщечках з беконом Зрази – з грибами/капустою/м’ясомВаріації на тему „пастушого пирога” (Sheppard’s pie)Плов – з м’ясом/куркою/грибами/сухофруктами/нутом/айвоюПечінкові оладки/печінковий паштет/печінковий торт/террінКурячі бедра фаршированіРадянська спадщина: котлети, відбивні, тефтельки в соусі, м’ясо по-французькиКрученики з грибами/солоними огірками/фаршемПорційні шашлички - м’ясні/курячі/рибніЗапечене м’ясо/курячі запчасті/рулька – у фользі/рукаві/конвертику з пергаментуЗапечена скумбрія/сьомга/дорадаХек/минтай тушкований з овочамиЖульєнМ’ясні/курячі оладкиБеф-строгановТушкована картопля з м’ясом та овочами/Картопля по-грецьки/Жаркое ленивой любовницыКартопля запечена в борошні/сухарях/оліїВироби з тістаПаста з соусами – грибний/болоньєзе/бешамель/песто/томатнийЛазанья – традиційна/овочева/грибна/з шпинатом і зеленню (канелоні сюди ж)Запіканка з прісного сиру та макаронівМакарони по-флотськиВареники з сиром/вишнями/ягодами/грибами/картоплею/капустою/м’ясомЛіниві вареникиПельмені/манти/хінкаліМлинчики на кефірі/молоці/дріжджовому кислому тісті/мінералці/пиві – з м’ясом/куркою та грибамиКиш (рублене тісто + начинка + вершково-яєчна заливка)Варіації на тему закусочного пирога (Паштеда і т.д.)Пиця ПіцаСирники – з начинкою і без, печені в духовці/смажені на сковорідці/у фритюріСирні запіканки – з ізюмом/яблуками/вишнями/макомМлинчики солодкі (крепи) – з сиром/вишнями/ягодами/яблуками/шоколадом/морозивом/карамеллюОладки прісні та дріжджові – з яблуками/ягодами/вишнями/бананами
Loading...