Небосхил, 27.05.2016 10:03
тыквенно - чечевичный хлам"Потрібен сотейник або сковорідка. Гарбуз порізати крупними шматками і викласти одним шаром в сотейник, якщо гарбуз худенький, то два шари. Зверху викласти одну мілконарізану цибульку та пару зубків часнику. На цибулю пів-склянки рису і пів-склянки сочевиці. Якщо сочевиця червона, то сипати сирою, якщо зелена (коричнева), то приварити близько 10 хвилин, зцідити і тоді додати до гарбуза. Посолити, поперчити. Залити 1-1,5 склянки води і викласти приблизно 30-50 г вершкового масла маленькими шматочками. Накрити кришкою, довести до кипіння, прикрутити вогонь до маленького і тушити під кришкою приблизно 30 хвилин до готовності рису та сочевиці. Запах цієї страви просто неймовірний, чомусь м"ясний, і до того ж вона дуже смачна." (с)Из каментов:Рису і сочевиці по пів-склянки на сковорідку гарбузів. Води в залежності від соковитості гарбуза. Іноді потрібно в процесі доливати 0,5-1 склянки гарячоїХоча й сама сочевиця, особливо зелена, має м"ясний присмак, але іноді можна й м"ясця додати для святковості.Рис я беру той, що є. Зазвичай це довгозернистий простий. З круглозернистим вийде більш схожим на ризотто."зробило як і писало: обсмажило цибулю і гарбуз, потім туди приварену сочевицю і рис.вийшов такий собі реально плов, зернятко од зернятки відділяється.старша "урча" стоптала подвійну порцію, ігноруючи бужене мнєсо.буду робить однозначно. наступного разу спробую прянощі як для плову додати і цілу часничину всунути.дякую, карочі, всім за рецепт"(с) Клазя
Loading...