Тильда, 30.11.2023 20:59
Хайповий. Але там немає образливого висловлювання. Там НЕ сказано "Агов, лизоблюди Фаріон!" (по аналогії з хайпожери). Якщо б ви написали "противники Фаріон" (дзеркально поцінувачам) - претензій не було б. І можливо, хтось вам відповів би по суті.Що стосується законопроекту.Ви читали його? Якщо б читали (а не довірилися чужої думці), ви б побачили, що там у кінці є блок тексту про те, що пункти (перелік) не стосуються мови країни агресора під час військового стану. Та не будуть стосуватися ще 5 років після скасування військового стану. Плюс там всюди говориться про мови ЄС - на цьому акцентується. Російська не є мовою ЄС. Тому казати про ризик русифікації.. це досить дивно.Плюс, будь-яке обмеження мови це погано. Але, вочевидь цей законопроєкт складане на вимоги ЄС, а саме для того, щоб вгомонити Орбана. Так, це погано. Але, мабуть, це ціна євроінтеграції та багатьох рішень ЄС щодо поставок зброї та т.п... Я не знаю точно, це моє припущення. Але по тексту проєкту видно, що орієнтир та замовник законопроєкту - ЄС. (звісно це тільки моя особиста думка). І я не знаю, чи розумна ця ціна. Складно сказати що саме ми за це отримуємо.Взагалі, треба сідати, складати порівняльну таблицю (ну як власник критичного мислення ;)), таблицю - що було, що стало у Законі. Я пару днів тому спробувала це робити, але це потребує ну дуже багато часу. Там у проекті купа посилань на 1, 2, 3 Закон... розділ 1, 2, 3.. пункт 1, 2, 3..І так, в іншому місці ми цей законопроєкт трохи обговорили, мабуть тому, що там просто спитали, що ви думаєте? Без наїзду.якось так :))
Loading...