Another1, 07.04.2023 20:01
Хто зробив такі висновки? Задорнов, вибачте, чи хто там казав «тупі американці»?Ваша донька молодець, що змогла взагалі навчатися в іншій країні, іноземною мовою , намагалася скласти іспит з AP Calculus і т.п., але ви ж розумієте, що учень старшої школи, який планує вступ до хорошого університету, за рік має закінчити 3-4 AP-класи і скласти з них іспити, інакше цей клас не буде зараховано в майбутньому. Профільні класи на А, непрофільні можна на В. Я на прикладі старшої дитини та іі однолітків бачила, як вчаться старшокласники в академічно сильній школі - це велике навантаження, кілька годин самостійних проектів та домашніх завдань щодня. Що не заважає мати машину та їсти у кафе, звичайно :)Ми перевели середню дитину до публічної старшої школи, яка академічно набагато легше, саме тому, що вона психологічно не витримувала високий рівень навантажень у сильній школі. У публічній дійсно вчитися легше, всі класи Honors - домашні завдання встигає зробити у школі, або максимум півгодини вдома. Але це тільки 9 клас, наступні роки важчі.Щодо спеціалізації у старшій школі та виключення з програми застарілих, непотрібних сучасній людині знань і навичок - так, мені здається, це допомогло б українській освітній системі. Я досі не розумію, навіщо мені було вчити такий обсяг матеріалу з різних предметів, коли можна було натомість отримати більше знань в обраній сфері.Щодо оплати за стандартизовані тести або подачу документів - це символічні суми для родини із середніми статками, 30-60 доларів, а учні з бідних сімей за це не платять. Я не знаю, чи дасть це щось Україні; особисто я не бачу в цьому користі, але ж система освіти недешева, її треба утримувати на належному рівні…
Loading...