Another1, 07.04.2023 17:48
Так і є, навіть з урахуванням спеціальних федеральних програм для обдарованих дітей у бідних шанси взагалі закінчити середню школу набагато нижчі, я уже не кажу про вступ до університету. Програма хороша, надає широкі можливості - але, наприклад, до такоі школи треба возити машиною. Батьки не возитимуть - дитина вчитиметься у звичайній школі, куди можна їздити шкільним автобусом. Коли з 15 років треба заробляти собі на життя - підліток не має ні часу, ні сил, щоб опанувати програму Honors чи AP. До того ж, бідні райони сплачують менші податки на утримання шкіл, там менше ресурсів і гірші вчителі; у бідних районах вище кримінальний рейтинг тощо.Коли я приїхала сюди, була вражена рекламною фразою: «Кожна шоста дитина шкільного віку у штаті почуває себе food insecure» (тобто не знає, коли вона отримає наступний прийом їжі та що це буде за їжа). Ми донатимо їжу для шкільних банків їжі - бо протягом тижня бідних дітей годують безплатно у школі, а на вихідних ні, і такій дитині пропонують взяти собі продуктів додому на вихідні. Ви можете собі уявити, чи думає така дитина взагалі про навчання?Ще такий момент: серед бідних відбір до університету більш жорсткий через те, що вони претендують на стипендії та гранти.Я ж пишу, система має масу недоліків.
Loading...