Тильда, 01.04.2023 14:23
Українська вища освіта не погана. КПІ, Могілянка та Шевченко мають непогані рейтинги навіть на фоні багатьох вишів Німеччини та ЄС. Програма на тих направленнях що я дивилася - майже не відрізняється, хіба що у Німеччині майже повністю один семестр це практика. Але навчання у вишах в Україні у тому вигляді що зараз - це треба бути дуже, ну дуже мотивованим та цілеспрямованим студентом, щоб тягнути навчання як треба. Тому що зараз повністю все на відповідальності та на совісті самого студента. Починаючи з присутності на онлайн-лекціях, закінчуючи якісним виконанням робіт та вивченням матеріалу. Маю у хозяйстві дуже вмотивовану, працьовиту та розумну студентку. Й все рівно кажу - складно.Мені дуже шкода, але я дуже побоююсь, що навчальну систему зламати легко та швидко (на жаль), а ось скільки часу піде на те щоб її хоча б повернути на той рівень що був до війни - це питання.це стосується мабуть всього, на що вплинула війна. І так, якщо буде два атестати - це краще ніж один :). Але ж знову - чи буде учень настільки мотивованим, щоб ті атестати були гарними та мали толк. Для вступу в Україні ще треба добре зуласти зно. Якщо атестат можно якось отримати списуючи контрольні, то зно це вже більше про фактичні знання. Може краще зосередитись на одному. Але, звісно, все індивідуально.
Loading...