A1ena, 24.03.2023 20:12
Я не знаю, що вирішить автор, але в мене приблизно такі ж думки, поки йде війна. Я живу рік в Чехії, була в Україні 3 рази за цей час, у батьків була в Миколаєві, але я просто не можу повернутися, в мене одна думка про це викликає повний супротив. Я не хочу, не можу, не поїду, я не можу знаходитися в Києві і з вилупленими очима дивитися на все і втрачати свідомість або розум від кожного грюка. Спиш та чуєш будь-які звуки, все, "почалося". Іде вночі машина по шосе - я вишу на вікні в темряві, "шо воно їде, не танки?". Я не можу і не хочу працювати, я йду по вулиці і весь час дивлюсь на небо, де ті кляті ракети. В перші дні ми с малою побачили в вікні пролетівший військовий літак, і мені цього хватило. Це був, мабуть, останній літак, який я бачила в Україні, але і через рік в Празі, коли я бачу гвинтокрили, які просто літять містом, в мене починається паніка. Тому повернення не для мене точно. І так, я жила в 90ті, багато чого тоді бачила і пам'ятаю, але війна - ні, не треба мені казати, "та все нормально " , "та метро ходить, Макдак працює, кіно відчинено". НІ. Кожен день десь вибухи, кожен день тривога, кожен день "взлетів МІГ, сів МІГ, вилетіли шахєди, збили шахєди", ні, ні, ні, я не можу і не хочу в цьому знаходитися, це все не для моєї психіки.
Loading...