ottergirl, 16.03.2023 12:36
Багато плюсів і декілька великих мінусів (як для мене)Плюси:1. Повертають податки якщо ти сама вховуєш дитину2. Можеш записати податки на себе і дитину і платити менше податки(joint taxation)3. 500+4. 360 на школу5. Не потрібно дозволу від батька щоб кудись поїхати, бо я відповідальна особа6. Як 44річна жінка - є вибір чоловіків, порівняно з Україною, навіть маючи невелику заву вагу всеодно маєш вибір (хоча якість щось мені ну так... недуже пока, там буде видно) 7. Маленькі містечка, в дуже гарному стані.8. Такий собі мідл між європейським стилем життя і українським9. Відносно недорого жити10. Україна близько, завжди можна приїхати вирішити щось швидко і зручно11. якщо офіційно донатиш можеш розраховувати на нижчі податки12. На дитину +2 дні відпустки 13. Емеритура(пенсія) вона дійсно тут платиться, наприклад мені перерахували український досвід + те що я працюю тут, то на то можна більш-менш прожити(авжеж при умові, що маєш своє житло)14. Покищо відсотки по іпотеці впринципі біль-менш людьські(хоча поляки вже стогнуть, але вони взагалі дуже люблять пожалітися)15. Безкоштовна школа заводова (дуже хочу спробувати піти на масажиста)Мінуси:1. Польська бюрократія така польська(тут має бути смайлік, який б'ється головою об стінку)2. Лікарі - це реально ж...па, мене тупо залічили, довелося їхати в Україну щоб виправити ситуацію3. Дантисти - та сама ж...па - дорого і неякісно4. Без машини тут реально важко, а здати на права теж дуже важко бо треба знання мови, і час, і натхненнячко5. Потяги спізнюються, реально, коли їздили до Кракува потяг спізнився на 2 години6. Клімат - вітри, набагато менше сонця ніж, наприклад, в тій же Вінниці, висока вологість7. Проблеми з покупкою земельної ділянки (взагалі на покупку потрібен дозвіл який довго робиться, а в деяких місцях нерезидентам взагалі купити її неможливо)Ну... то так... перше враження... якщо щось згадаю допишу
Loading...