Екзистенція, 08.09.2018 15:05
люба морська риба буде ок у пароварці+ до неї соус, якийсь найбанальніший, бешамель там, або томатний і буде пирям висока кухняпро борщ - це ща тролінг 100лв був))) зараз батл почнеться, якого ми не бачили з часів маргаринових воєн)) Ладно, я почну))))я варю тільки вегетаріанський, нашвидкуруч, пайдьот?для такого борщу головне - не забути замочити квасолю на ніч і потім відварити майже до готовності. Все, після цього борщ щітай у вас в кармані.Чистим і трем буряк, як хто любить - хто соломкою, хто на крупну тертку (я-сердечко-комбайн). В принципі, цей етап можна іще спростити - запекти пару бурячин у фользі, якщо напередодні духовка фуричила. Якщо ж готуємо із сирого - треба добавити кислоти, щоб не втратив кольору. Перший раунд батлу: хтось добавляє оцет, хтось - лимонну кислоту, а хтось навіть сік живого лимона. На моєму рідному поліссі побутують легенди, що дикі хузявки півдня-степу України виправляють кислоту борщу помідорами, но це іменно що перекази пошепки у стилі "татишо!" Кароч, сипніть пару крупинок лимонки, якщо є, влийте гарного томатного соку або пасти, або вкришіть пару-трійку помідорів без шкури, підлийте води і тушкуйте бурячки до готовності. Отже, станом на зараз у вас на плиті - окремо вариться квасоля, окремо тушкується буряк. Починаємо фінальний забіг. Цибулю дрібно, моркву як вам наравицця (парадокс, но борщ не любить багато моркви, майте на увазі, 1, максимум 2 середні на 5 л - більш, ніж досить) + перець паприку, зараз самий сезон, сама богиня веліла = пасерувати на 2-3 л оливкової олії. Лайфхак: робити це одразу в тій великій каструлі, в якій будете потім збирати борщ докупи. Туди ж картоплю, шатковану крупно. Все разом притушкувати під кришкою, без води. Квасолю поділити навпіл - половину потовкти в пюре, половину вкинути до овочів цілою і все разом залити водою. Поки воно закипає, шаткуємо капусту. Закипіло - вкинули капусту. Закипіло ще раз - зменшили вогонь і даємо поваритися 10 хв, якщо любите м'якші овочі. Якщо любите твердіші - кладіть буряк одразу після другого закипання, кислота з буряка не дасть розваритися капусті, вона буде тверденька. Багато часнику розтираєте в ступі з сіллю, петрушкою. У іншій - товчете перець, пімент, коріандр. Все кидаєте в наш біг котел + лавровий лист. Одразу ж виключити і дати настоятися. Такий борщ виграє конкуренцію навіть у бульйонного, чесно. Особливо, якщо з салом вприкуску))) І на все про все разом із чисткою овочів - рівно 40 хвилин, по таймеру) Ну, квасоля довше вариться, звісно, то таке, вариться та й вариться собі.Іноді я просто думаю - а що сталося з усіма тими людьми, які скористалися моїми порадами!?
Loading...