Галюсик, 23.08.2018 12:36
Рататуй як у мультфільміРецепт на сайті з покроковими фото:https://picantecooking.com/ua/recipes/klasika/ratatuy-yak-u-multfilmi/Для піперади (соусу): 2 червоних солодких перцї, розрізати уздовж навпіл, видаляючи серцевину 30 мл оливкової олії 2 зубки часнику, видавити 1 ріпчаста цибуля, дрібно порізати 350 грам помідор, ошпарити, шкурку зняти, насіння видалити дрібно, порізати 1 гілка тим'яну 1 лавровий лист (у мене свіжий) 3 гілки петрушки без листя Сіль до смакуДля овочів: 2 цукіні середнього розміру, тонко порізати кружальцями 2 баклажана середнього розміру, тонко порізати кружальцями 5 помідорів середнього розміру, тонко порізати кружальцями 50 мл оливкової олії 4 зубки часнику 1 гілка тим'яну, тільки листочки Сіль до смакуПриготування соусу: 45 хвилинЧас приготування: 2 години 30 хвилинЗагальний час приготування: 3 години 15 хвилин1) Розігріти духовку до 200 ° С.2) Перець викласти в жаротривкий посуд зрізом вниз і поставити в розігріту духовку. Пекти приблизно 10 хвилин, поки перець розм'якне і шкірка почне чорніти.3) Перець дістати з духовки, накрити фольгою і залишити на 10 хвилин. За цей час шкірка почне відставати від м'якоті. Шкірку зняти, а перець не дуже дрібно порізати.4) У невеликому сотейнику розігріти оливкову олію, додати цибулю і часник й томити до м'якості.5) Додати помідори, томити, помішуючи, приблизно 10 хвилин, поки розм'якнуть, додати перець і інші інгредієнти для піперади. Посолити за смаком і томити до м'якості перцю, ще приблизно 10 хвилин.6) Духовку розігріти до 140 ° С.7) Піпераду зняти вогню, видалити трави і викласти на дно жаротривкої форми (у мене сковорідка 24 см діаметром).8) Овочі викласти у форму на піпераду, за принципом доміно, чергуючи баклажани, цукіні і помідори.9) Оливкову олію і часник помістити в чашу блендера і добре збити.Змастити отриманою олією поверхню овочів і щедро посолити. Рівномірно розподілити листочки тим'яну по поверхні.10) Прикрити жаротривке блюдо фольгою і поставити в розігріту духовку. Пекти 2 години, поки овочі повністю не розм'якнуть. Зняти фольгу і пекти ще 30 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина.Дістати з духовки і подавати як гарнір або самостійну страву.
Loading...