Gesundheit!, 04.06.2018 12:20
Гулять так гулять. Пост кулінарний. Просто зараз дуже підходящий час. Я бачу народ накрутив "аджики" і не знає про "мармеллата ді пеперончіно". Втім, як показує практика, з цією штукою можна з"їсти підошву. Рецепт десь гуляв в ЖЖ, мій чоловік варить щороку і всі його нахвалюють. Просто і сердито.Взяли яблука і солодкий перець (червону паприку) в рівних пропорціях, почистили, порізали крупно і склалали в кастрюлю. Десь по півтора кіло кожного вже чищеного.Взяли гумові рукавички і гіркий перець чілі. Грам 150 (15-18 штук). Почистили, порізали крупно і тоже в кастрюлю.Засипати це діло цукром також півтора кіло. Перемішати і поставити на ніч. Кастрюлю можна насипати по вінця, воно за ніч пустить сік і всядеться. Як раз буде нормально.На другий день довести до кипіння, зменшити вогонь і варити хвилин 40. Дістати блендер, блендернути до однорідної маси. Кинути зірочку бадьяна, пару горошин піменту і влити 60 мл винного оцту. Перемішати, ще трохи поварити, помішуючи, і зняти з плити. Можна попробувати на смак і додати ще трохи оцту.На третій день довести до кипіння (помішуючи), виловити спеції, розлити по стерильним банкам і закатати (або закрутити). Ми берем маленькі баночки грам на 200-250.Подавати до мняса, сиру, риби, підошви. Не дякуйте. Дуже проста і надійна штука, дивно, що малопоширена. Ну, або гугліть Marmellata di peperoncino. Я подробиць не знаю, мені дозволяють тільки чистити і різати.Ruslana RadchukЖити треба так, щоб всі казали, що ти на них погано впливаєш.
Loading...