CatFix, 04.06.2018 11:26
Перепис на сирник з желе трускавковимСкладники- 1 кг сиру для сирників (однорідного, перетерти треба, щоб не було грудочок)- Приблизно 100г печива савоярді (що для тірамісу, ну або подібного бісквітного печива)- полуниці, приблизно 400г- 1 пакет желе полуничного- 2 столових ложки желатину- половина склянки молока- 150 г вершків 30% або 36%- 1 пакетик цукру валільного- 3/4 склянки пудри цукрової (мені вистачає 1/2 склянки) або замінника цукру (наприклад, стевія)Приготування1. Приготувати желе згідно з інструкцію, але води додати на 10-15% менше. Залишити охолоджуватися на столі. 2. Полуниці промити, відірвати чубки (хвостики)3. На дно форми для торту викласти папір пекарський або плівку харчову.4. Викласти форму печивом. В принципі, можно печиво чимось просочити, але і без цього воно вбирає вологу з сирної маси і не залишається твердим. 5. Довести до кипіння молоко, зняти з вогню (я розігріваю у МХ печі). До молока додати желатин, перемішати до повного розчинення6. До великої миски покласти сир, додати вершки, цукрову пудру, ванілін і добре розмішати7. До ще теплого розчину желатину додати 1-2 столових ложки сирної маси, перемішати. Потім додати ще чергові 2-3 ложки, перемішати і ще додати декілька ложок. Це потрібно, щоб коли ми виливатимемо концентрований желатиновий розчин до сирної маси, він відразу не застиг грудочками. 8. Далі додати желатиновий розчин до решти сирної маси, вимішати як слід для утворення однорідної маси. 9. Викласти сирну масу на шар печива. Поставити до холодильнику на півгодини. 10. На сирну масу викласти впритул половинки свіжої полуниці. Ложкою згори залити полуничним желе. Поставити торт до холодильнику до повного застигання шару желе.
Loading...